Alle Professional Organizers van Nederland


1. Wat is Professional Organizing?


Professional Organizing kun je inzetten wanneer je graag hulp wilt hebben bij bijvoorbeeld het structureren of ordenen van een werkplek (clean desk policy), archief, computer en zelfs je e-mail. Maar ook in je privé situatie kan een professional organizer of opruimcoach je perfect op weg helpen bij het beter structureren van het huishouden, op orde brengen van de administratie, opruimen van bijvoorbeeld je huis, zolder of schuur.


2. Voor wie?


Wanneer je graag hulp wilt bij het terugbrengen van orde en structuur kun je afhankelijk van de situatie een beroep doen op verschillende typen professional organizers. Er zijn in Nederland een groot aantal professional organizers werkzaam die zich specifiek richten op de zakelijke of particulieren markt of voor beide gebieden goed inzetbaar zijn. Ook verdere specialisatie in bijvoorbeeld ADHD, is mogelijk.

Het inschakelen van een professional organizer (in de volksmond ook wel eens onjuist personal organizer genoemd) doe je wanneer je graag hulp wilt bij het terugbrengen van orde en structuur. Dat kan zakelijk zijn, omdat je baas dat graag heeft of omdat je zelf meer rust en overzicht wilt hebben over bijvoorbeeld je privé-situatie.

Het kan best zijn dat je al meerdere malen een poging hebt gewaagd om een goed georganiseerd systeem op te zetten. Maar liep dit na verloop van tijd toch niet meer zo soepel als je had gehoopt.

Indien één van de onderstaande voorbeelden je bekend voorkomt zou één van de vele professional organizers in Nederland of België uitkomst kunnen bieden:
Maar een professional organizer doet nog meer. Kijk hier voor meer informatie over de werkzaamheden van een professional organizer.


3. Wat levert organizing voor je op?


Vaak is het ontbreken van structuur de oorzaak dat zaken uit de hand lopen. Denk maar eens aan een overvol bureau met daarop stapels nog af te werken taken. Wat er nog exact in deze stapels ligt is waarschijnlijk niet meer echt duidelijk en het terug vinden van een belangrijk document wordt dan vaak een probleem.

Met organizing zorg je er onder andere voor dat spullen logische vaste plekken krijgen waardoor je deze iedere keer weer eenvoudig terug kunt vinden en tevens gemakkelijk overzicht behoudt over alles wat je nog moet of wilt doen. Een factuur die je nog moet betalen raakt dan ook niet meer in de vergetelheid en gaat weer op tijd de deur uit. Het opruimen of ordenen is vaak niet het doel op zich maar het middel om andere zaken in je leven beter te laten verlopen.

Enkele doelen of wensen zouden bijvoorbeeld kunnen zijn.
Bekijk hier meer informatie over wat professional organizing voor je op kan leveren.


4. Zelf aan de slag (Opruimtips)


Als je graag hulp wilt bij het weer op orde brengen van je werk of privé situatie kun je natuurlijk altijd een professional organizer inschakelen. Je krijgt dan een gestructureerde aanpak met daarbij veel opruimtips die je snel resultaat zullen opleveren. Door een goede en degelijke structuur op te zetten behoud je ook na de hulp van de professional organizer een georganiseerd systeem en wordt voorkomen dat je snel terug zult vallen in oude patronen.

Natuurlijk kun je ook eerst zelf aan de slag gaan.

Graag geven we hier dan enkele werkwijze die je zou kunnen volgen om een goede start te maken.

5. Vind een Organizer die bij je past


Op de website kun je eenvoudig zoeken, kiezen en contact opnemen met alle professional organizers van Nederland.


Zoek hier een goede professional organizer